Pages

Wednesday, December 17, 2014

Concert Românești 2014 - Aniversare 30 de ani




“Eu sunt foarte încântat de tura de la Românești... Distracție este … pentru cine vrea!
Muncă  este... pentru cine vrea! Așa că găsești tot ce vrei la un loc.” (Adrian Asan)

“A fost fain! Ne-am distrat! Am băut la birtu’ din sat pe banii lor! Cablul a fost scump! N-a căzut nimeni în vale! Am avut sarmale, cozonac și vin.” (Remus Filip)

“Mi s-a părut mai fain că a fost impărțit concertul în două părți, iar lumea a fost mai civilizată.” (Noemi)

„Vibrant! Deși nu mai îmi aduc aminte multe!” (Anonim 1.)

“A fost blanăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă(Anonim 2.)

„Saună cu aromă de sărbători!” (Andreea)

„Lapte și spumă!” (Ancuța)

“Ziua 1

Întilnire cu Mișa și Sașa la birt în Margina. Servim o bere...
Regrupare cu restul, Maurice, Sake și Marius la birt în Românești.

Servim lejer câte 2 beri de căciulă și mai luăm câte două, dar de data asta la 2l, pentru mai tîrziu...
Oricum nu aveam nimic de făcut, numai să urcăm la peșteră.. Era pe la 8 seara și ploua în draci.

Urcăm în poiană și... evident că Maurice are idei masochiste, cum ar fi să cărăm cîte ceva...
Punem fiecare mâna și luăm lucruri de valoare ce ar putea atrage atenția și-o tăiem la peșteră.
Gasim lemne uscate, facem un foc, scotem din ranita merinde, halim, bem, povestim, nu facem nici un plan!

Ziua 2

“Viitorul sună bine!”
Nu mai plouă și începe să se-nsenineze. Ne apucăm să cărăm din poiană chestii, după regula: la fiecare drum terminat trebuie sa avem grijă să ne hidratăm, cu o bere, tuică, ce găsim!
Pe la amiază am cam terminat de carat.
Stau cu Mișa la foc și plictisindu-ne groaznic ne vine ideea ca ar fi bună o saună la peștera omului.
Cortul gonflabil se potrivește ca o mănușă pentru proiectul nostru mareț, așa că ne apucam de treabă...

Mai o bere, mai un vin, mai o piatra, mai la foc...  și sauna este pregatită!
O inaugurez eu cu Mișa... Apare și Maurice cu Sake...
Mișa are fantezii cu aromoterapie în saună și aruncă vin pe pietrele încinse... Evident strică toată distracția... Ieșim  fiecare pe unde-apucăm... Mirosul era îngrozitor!

Spre seară apare lumea... foc, mâncare, povești, copii, bătaie cu spumă, veselie.
După culcarea copiilor începe programul de dans. Coordonatorul atelierului: experimentatul, spectacularul, fenomenalul, exoticul, nimeni altul decât... Miiiișa.
Frenezia dansurilor a fost susținută de tot felul de refrene, fie asortate campaniei electorale,  aflată în plină desfășurare ("Nicu Ceaușescu, președinte!!!!!!!"), fie  “sarmaliste” ("Păi viața mea-i un sprit de vară...").

Ziua 3

Lejeră pentru mine...
Se amenajează pestera și se probează toate gadgeturile pentru instalația disco.
Pentru mine toata ziua a fost o petrecere!
Mi-a plăcut foarte mult că majoritatea oamenilor erau dintre cunoscuți. Au fost numai oameni faini, lejeri...

Ziua concertului

Înbulzeală!
Concertul nu l-am văzut...  nu pot să zic nimic despre el.  Am fost detașat la pregătirea vinului fiert din care am degustat pâna m-am saturat!
Pe lângă asta, mai aveam și un generator care tot avea probleme în timpul concertului și ne-am mobilizat toți să-l reparam.... Era flămând și mânca prea mult ulei... Aveam senzația la un moment dat că merge cu ulei și nu cu benzină!
După concert, eterna poveste din fiecare an, cu oamenii oboisiți, cărând lucruri înapoi în poiană...  mai o bere... mai  o poveste...  impresii...

Și gata!” (CK)


“Na’, mergem și anul acesta la organizare. Planul inițial era să plecăm de vineri. În practică, dupa vreo 30 de telefoane, amânări, gândiri, razgândiri, modificarea schimbării reschimbată plecăm sâmbătă dimineața... care s-a făcut sâmbătă la prânz. Ca să ne scoatem pentru întarziere, trebuia să ducem resurse importante: șireturi portocalii pentru Maurice (Ancuța s-a descurcat rapid la Materna) și... uleiuri aromate pentru saună!

Am vrut să mergem pe un drum mai pitoresc, așa că am oprit “in the middle of nowhere” -  Paru, la ABC-ul comunal unde nenea nu știa de uleiuri aromate, și n-am mai stat ca s-o’ntrebe pe nevasta, acasă. Am zis că totuși nu putem urca făra uleiuri. În cel mai rău caz, ducem braduți mirositori de mașină! Am nimerit în Profi din Faget și am luat esență de vanilie și de lămaie și o pungă de stafide. Stafidele nu au mai ajuns la pesteră! Le-a halit un cutzu.

Într-un final am ajuns și la pesteră, să vedem minunea saunei!  Au intrat cei patru magnifici cu esențele după  ei... la puțin timp după, s-a decis ca miroase a cozonac! ...

Mai cărat un scaun, mai o măslină, mai stat la foc, până a început dansul. Ama a lipsit la acest moment important - ultima oară cand ne-am auzit la telefon era pe scările trenului, făcea cale’ntoarsă Margina – Timișoara.  Dar, s-au ridicat la așteptări cucoanele Andreea și Laura, însoțite de cavalerul Rami. Așa că dans. Și a tot fost... Cu discobol, cu lasere frate, cu aruncător de spumă, cu zbențuială până târziu.

Dimineața ne-am bucurat de oră în plus de somn (trecerea la ora de iarnă) și am început marea organizare...  am carat... am aranjat... și la concert am stat. De două ori chiar, în zona portarului de la Filarmonică. Cerber e mic cățel pe langă stoicismul omului aflat la datorie! Și nu cred că putea fi înduplecat cu prajituri!

După concert, mă alatur Elizei pentru a lumina calea aventurierilor, în spatele scenei. Urmează tras de cabluri și iar cărat de scaune, saci, adunat lumânarele cazute din saci și dârdâit nițel.
Una peste alta, speologului îi stă bine cu frontala pe cap! Poti să ai faruri la mașină, dacă nu ai și frontala pornită când pleci, parcă nu-i tot una!  Și am coborat ușurel, pe ritmuri de vals, al lui nenea Sir Hopkins.
Mulțumim și la anul să tot venim!” (Alexandra Ștefan)


„A fost o experiență drăguță... Am mutat o colonie de lilieci din sala mare, cu o cutie. O specie de lilieci măricei... Au fost foarte faini! Nemaipomenit! I-am dus în spate în sala liliecilor, iar seara când ne-am dus să-i verificăm nu mai erau acolo!

Duminică am avut de-aface cu indivizi recalcitranți, care voiau să urce fără invitații și am chemat poliția să calmeze spiritele.  Astfel, din exces de zel era să boicotez transportul de benzină... l-am oprit  pe fratele lui Remus și nu am vrut să-l las să treacă!” (Emil Moga)

„Mi-au plăcut lumânările și faptul că nu s-au lăsat gunoaie.
Nu mi-au plăcut culorile luminilor de la disco.” (Eliza)

„Eu am cărat cu mașina și cu remorca... și “Nicu Ceaușescu președinte!”... și Sarmalele Reci... “Țara te vrea prost!

Și pentru că saună... și pentru că lasere... și pentru că spumă și zăpadă și veselie! ... Tinerețe măăăh! Foarte bine să mai vezi din când în când așa ceva... Mai greu de văzut așa ceva decând cu corporatiștii!”(Mișa)

„O fost fain chefu'! Ne-am distrat!  A doua zi am cărat niște scule de muzică și am plecat acasă.” (Sebi)

„Am avut o problemă cu fasolea!”  (Anda)

“O venit Maurice cu tot armamentu’… aruncător cu spumă... și datorită faptului că am fost lângă Anda n-am putut nici eu sa dorm! Fasolea a distrus aproape întreaga experiență! Liliecii au trecut pe planul doi. A fost o fasole ciudată… Cred ca din’aia de campanie…”  (Gambra)

“Cheful a fost foarte tare… cu toate artefactele lui Maurice! Concertul a fost fain… l-am văzut odată și jumate!  Deci l-am aprofundat!”  (Teo)

Foarte fain totul... până la concert...” (Anonim 3.)

Plus pentru spumă și minus pentru pătrățelele de hârtie igienică de prin pădure, de pe poteci, de peste tot!” (Anonim 4.)

“Numai cuvinte de laudă pentru organizare! Din partea mea, de acum încolo să fie tot câte două concerte, că e mai bine așa...” (Marius)

“A fost frumos. Mers pe jos, în cizme de gumă, cules o plasă de ghindă cu ajutorul copilului, admirat orchestra în timp ce părăsea peștera. La întoarcerea către casă un somn “neprețuit” al juniorului în mașină.” (Dragoș Ognean)

     Super!” (Chințu)


Au fost acolo: Remus, Noemi, Silvia, Maurice, Adriana, Chințu, Jean, Carmen, Sașa, Marius, Andra, Angi, Mișa, Vlăduț, Asan, Vlad, Doina, Tudor, Sk, Ancuța, Vlad Șteț, Robi, Ama, Burdan Mihai, Emil, Eliza, Simona, Andreea, Rami, Alexandra, Gambra, Sorana, Teo, Ioana, Popa, Salvamont Caraș, etc.

* Sursă foto "Thumbs up": http://www.budgetsaresexy.com/2013/07/how-many-money-mistakes-have-you-beat/

No comments:

Post a Comment